10 September, 2022 19:00 2e klasse 03 - 22/23 2022/2023 1

Fc Fortuna’71/kerkrade 1 – Le Soleil 1
1-2

Na een succesvol eerste seizoen in de zaal als Soleil 6 zijn wij dit seizoen gepromoveerd naar Le Soleil 1.
Zaterdag stond dan ook onze eerste competitie wedstrijd in de 2e klasse op het programma. Zonder enig idee hoe hoog dit niveau zou zijn en de helft van ons team nog op vakantie is begonnen wij heel afwachtend aan de wedstrijd. Lekker terugzakken en proberen met snelle counters te tegenstander te verrassen. Deze tactiek pakte goed uit en resulteerde al vroeg in de eerste helft voor een voorsprong.
Na een afgeketst schot op doel stond onze spits Stijn op de juiste plek en wist met een geplaatst schot de 0-1 op het bord te zetten. Nu was het zorgen dat het achterin dicht gehouden werd en proberen zo snel mogelijk de voorsprong uit te breiden.
Er werd dan ook met veel passie en strijd verdedigd. Dit zorgde voor flink wat irritatie bij onze tegenstander uit Kerkrade, zij konden deze emoties niet onder controle houden en reageerde zich af op de scheids en spelers van Soleil. Niet heel erg slim van deze toch wat meer ervaren voetballers..
Er werden flink wat overtredingen gemaakt waardoor het spel vaak stil kwam te liggen. dit speelde in het voordeel van Soleil, want op deze manier werd het alleen maar moeilijker voor Fortuna om in de wedstrijd te komen. De eerste helft eindigde dan ook met 0-1 op het scorebord.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, het was Fortuna dat de aanval zocht en Soleil dat geconcentreerd verdedigde. Toch kwamen wij er vaak gevaarlijk uit door snel om te schakelen in de counter. Er waren dus genoeg kansen om de score uit te breiden, maar door een sterke wedstrijd van de keeper van Fortuna lukte dit lange tijd niet. Uiteindelijk was het Dustin die met een goede pass Daan in de diepte wegstuurde, op snelheid wist Daan de laatste man en keeper van Fortuna te omspelen en de bal het lege doel in de schuiven! 0-2
De emoties van Fortuna liepen steeds hoger op en dit resulteerde in een aantal kaarten, waaronder een 2e gele en dus een rode kaart voor de keeper van Fortuna. De rest van de wedstrijd moesten zij uitspelen met een man minder!
Toch wist Fortuna de druk flink op te voeren en kwam Soleil niet meer aan voetballen toe.
Door goed combinatie voetbal van Fortuna moesten wij dan ook de 1-2 incasseren en werd het nog een spannende slotfase..
Het was dan ook tot de laatste seconde hard werken om de overwinning over de streep te trekken. Gelukkig voor Soleil stond de verdediging vandaag als een huis en met een goed keepende Nick wisten wij de eerste 3 punten van het seizoen te pakken! ??

Volgende week hebben wij een vrij weekend en kunnen we ons gaan voorbereiden om op zaterdag 24 september de eerste thuiswedstrijd van het seizoen te gaan spelen.
Om 18:30 starten wij dan tegen DBSV 1