1 September, 2018 18:00 Beker 2018/2019 1

Vandaag, zaterdag 1 september de 1e officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. We starten met een bekerwedstrijd tegen het eerste team van Fortuna ’71. Geen gelukkige loting want dit team speelt in de 1e klasse. Tel daarbij op de vele blessures die we hebben en je weet vooraf dat het geen gemakkelijke gaat worden. Gelukkig hebben we MarcE en MarkD van ons tweede bereid gevonden uit te helpen.

We gaan onbevangen de wedstrijd in, houden het compact en geven veel ‘energie’! Desondanks krijgen we drie, door Fortuna mooi uitgespeelde, goals tegen en gaan rusten met een 3-0 achterstand.

In de rust spreken af dat we, ondanks deze achterstand, doorgaan als in 1e helft. Dat is een goede tactiek want we komen volledig terug in de wedstrijd omdat MarcE drie keer scoort. 3 beauty’s van afstandsschoten; twee keer in de lange hoek en een keer via lat. Daarna krijgen vanuit een counter de 4-3 tegen. Deze goal had niet goedgekeurd mogen worden omdat er een duidelijke overtreding op Bart aan vooraf gaat. In de begrijpelijke discussie die daardoor ontstaat krijgen twee van onze spelers de gele kaart van de scheids. Met vier spelers tegen een eerste klasser is al moeilijk, met twee spelers een onbegonnen zaak. We proberen de tegenstander meteen te laten scoren zodat we weer met een voltallig team de wedstrijd kunnen uitspelen. De scheids vindt dit ondermijning van zijn gezag en blijft discussiëren en warrige beslissingen nemen. Zowel wij als Fortuna proberen de scheids te overtuigen dat er niets aan de hand is en willen de wedstrijd graag uitspelen. Ondanks deze verzoeken vindt de scheids dat hij de wedstrijd moet staken vanwege ‘wanorde’. We proberen hem nog te overtuigen dat dit volgens ons en Fortuna helemaal niet nodig is. Hij is echter niet voor rede vatbaar. Na het bedanken van onze tegenstander en ook de scheids verlaten we teleurgesteld de zaal.

Marc en Mark bedankt voor het uithelpen.