7 December, 2019 19:00 3e klasse 04 – 19/20 2019/2020 9

Vandaag een zespuntenduel in Brunssum tegen de plaatselijke ZVB. De ploeg waartegen we onze enige overwinning wisten te boeken.

Hert begin is op z’n zachts gezegd slap te noemen. Binnen enkele minuten kijken we tegen een 2-0 achterstand aan, doordat we niet goed met onze man meelopen. Het lijkt al direct een kansloze missie te worden. Het is aan Henk te danken dat vlak daarna de schade niet nog groter wordt. Na een kleine tien minuten wisselen we door en komen we in de wedstrijd. Het is Marco die een dieptepass op waarde in schat en miraculeus de linkerkruising weet te vinden. Daarna krijgen we een vrije trap van een toch wel behoorlijke afstand. Marco weet de lange hoek feilloos te vinden. Mede doordat wij, maar ook ZVB het zicht van de keeper behoorlijk belemmeren. Het spel golft op en neer tot aan de pauze. Voor de toeschouwers een leuk potje.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Kansen aan beide kanten. Helaas komen we na een minuut of tien op achterstand doordat we onnodig balverlies lijden op de middellijn. Het zal toch niet weer een nipte nederlaag worden……

Gelukkig heeft Marco z’n vizier op scherp staan, want hij trekt de stand weer gelijk. Daarna staan we compacter en vuurt ZVB enkele knappe afstandsschoten op Henk af, maar die weigert te capituleren. Drie minuten voor tijd plaatsen we een counter, waarbij Marco via de linkerflank opstoomt. Twee man rennen mee, maar het blijkt niet nodig, Marco prikt de bal langs de keeper en bezorgt ons de tweede overwinning van het seizoen.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 (Marco), 2-2 (Marco), rust, 3-2, 3-3 (Marco), 3-4 (Marco)

Doelpuntenmaker(s): Marco (4x)