Wedstrijddetails

Datum Tijd League Seizoen Speelronde
20 January, 2018 18:30 3e klasse 05 - 17/18 2017/2018 13

Verslag

Vandaag een belangrijke pot tegen hekkensluiter Rood Wit 2. Altijd maar afwachten welk team dan tegenover je staat. De mannen boekten vorige week hun eerste overwinning dus we waren gewaarschuwd.

Vanaf het begin nemen we het initiatief en stichten we gevaar. Deze schoten gaan maar net langs. Even later is het wel raak. Ken drukt af vanaf de rechterflank en ondanks dat de bal onderweg wordt aangeraakt hoeft Ben er bij de tweede paal alleen maar naar te kijken. Een lekkere start. Zeker als enkele minuten later onze teruggekeerde topschutter Yury een actie binnendoor in huis heeft en met links binnen prikt. Rood Wit kan er weinig tegenover zetten. We hebben de controle. We moeten vervolgens uitbreiden, maar tot drie keer toe kunnen we een scrimmage voor de goal niet tot treffer omzetten en schieten we tot twee keer toe op de paal na een mooie aanval. Ook Ken heeft geen geluk van afstand. Dan valt de bal aan de andere kant. Een hoge diepe bal belandt tot ieders verbazing in de goal. Dit weerhoudt ons er niet van om nog voor rust het gat weer naar twee te brengen. Ken en Roel zetten vanaf de linkerkant een mooie een-twee op en het is Ken die ‘m maakt.

Na rust gaat Rood Wit iets meer drukken. Het wordt nog meer een open wedstrijd. We geven iets meer weg, maar Remco brengt voorlopig redding daar waar het nodig is. Het spel wordt ook wat steviger. De scheids laat veel toe bij onze tegenstanders. Het wordt zaak om de 4-1 te maken. Dat gebeurd via de rechterflank. Het is Ken die een mooie strakke voorzet in huis heeft op Ben die goed voor zijn man komt en de bal hoog in de touwen schiet. Rood Wit krijgt vervolgens de kans om de marge kleiner te maken, maar gelukkig voor ons zijn ze onnauwkeurig in de eindpass. Even later is het wel raak. Een schot van afstand betekent de 4-2. Daarna een moment van ‘de vlam in de pan’. We komen er goed uit op de counter en Marco wordt vanachter neergehaald. In de tumult die ontstaat krijgen Marco en Roel ‘geel’ met nog vier minuten op de klok. Wonderbaarlijk genoeg weet Rood Wit dit niet uit te spelen en pakken we drie belangrijke punten.

Scoreverloop: 1-0 (Ken), 2-0 (Yury), 2-1, 3-1 (Ken), rust, 4-1 (Ben), 4-2.

Uitslag

Team1st Half2nd HalfGoalsUitslag
ZVV Le Soleil 1314Win
ZVV Rood Wit 2112Loss

Locatie

Landgraaf (Ter Waerden)
Sportlaan 15, 6374 CM Landgraaf, Nederland