15 February, 2020 18:30 3e klasse 04 – 19/20 2019/2020 14

Vandaag een thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst Kabouter 4. In de uitwedstrijd waren we verre van compleet en eigenlijk kansloos tegen een gemixte ploeg van ervaring en jonge gasten.

Zoals verwacht zet Kabouter hoog druk en kiezen we ervoor om Marco in de voorste regionen te posteren. Dit werpt z’n vruchten af. We creëren direct een aantal goede kansen. Bij de derde poging is het Marco die de 1-0 maakt. Helaas maakt Kabouter snel weer gelijk na een punter uit een vrijwel onmogelijke hoek. Als we even later op achterstand komen moeten we een tandje bijzetten. Kabouter is fel in de duels en de scheidsrechter laat veel toe. Dus gaan wij ook zo spelen. Onze tegenstanders kunnen daar maar lastig mee om gaan. Er breekt vervolgens een sterke fase van ons aan. Dit resulteert in treffers van Yury (schot lange hoek) en Marco (2x goed vrij lopen en op maat bedient worden door Yury en Ben). Vlak voor rust weet Kabouter de aansluitingstreffer te maken. Wederom het type treffer die je één keer in je leven maakt.
Na rust maakt Kabouter snel gelijk. Henk komt goed uit om een counter onschadelijk te maken, maar is kansloos op een (gelukkige) stiftbal. We pakken de draad echter weer op. De tweede helft is er vooral een van veel overtredingen van beide kanten, waarbij wij goed incasseren, maar onze tegenstanders zelfs overdreven vallen en om kaarten vragen. We komen wel op 5-4, doordat Ben een schot van Remco verlengd. Kabouter maakt vervolgens gelijk uit een makkelijke gegeven vrije trap. Helaas valt vlak daarna ook de 5-6, nadat we ongelukkig balverlies leiden op de middellijn en dit net niet meer kunnen herstellen. Er is nog genoeg tijd om te repareren. We verdienen een punt en krijgen ook nog kansen, maar de gelijkmaker valt niet meer.

Scoreverloop: 1-0 (Marco), 1-1, 1-2, 2-2 (Yury), 3-2 (Marco), 4-2 (Marco), 4-3, rust, 4-4, 5-4 (Ben), 5-5, 5-6.