21 September, 2019 18:30 3e klasse 04 – 19/20 2019/2020 20

Vandaag de tweede competitiewedstrijd. We mogen aantreden tegen de mannen van ZVB uit Brunssum. Vorig seizoen waren dit spannende potjes.

In het begin is het van beide kanten nog aftasten. We komen na een paar minuten op 1-0 door een vrije trap van Roel. Het gaat de goede kant als Yury vlak daarna via een counter (assist Henk!) de tweede maakt. Daarna geven we onze voorsprong door slechte communicatie etc. in korte tijd makkelijk weg. Aan beide kanten komen voor rust nog wat kansen, maar de achterstand met rust is een feit. We weten dat hier meer te halen valt en zullen na rust meer druk moeten zetten.

Na rust maken de gasten na een minuutje of vijf de 2-4 uit een counter. Daarna gaan we gas geven en zetten we ZVB vast. Via Yury en Remco trekken we de stand gelijk. Even later maakt Roel, zij het met enig fortuin, zelfs de 5-4. Hét moment om door te drukken, maar het wordt vrij snel ook weer gelijk. Het is een echte knokwedstrijd geworden in de tweede helft. Het tempo ligt hoog en de scheids laat veel door gaan. Uit een counter komen we weer op voorsprong. Het is Boy die mee ten aanval trekt en de bal de kruising in puntert. Met nog een paar minuten op de klok moeten we dit uiteraard vast proberen te houden, maar in deze knotsgekke wedstrijd is alles mogelijk zo blijkt maar weer, want ZVB trekt de stand weer gelijk. Beide teams willen kost wat kost winnen en er komt ook een winnaar. Met nog anderhalve minuut op de klok is het Roel die, de mee opgekomen Yury bedient en hij weet vanaf de rechterflank met een mooi schot de keeper te verschalken. In de laatste minuut ontstaat er nog een kans voor ZVB, nadat een uitbal op de zijlijn niet gegeven wordt, maar Henk staat op de juiste plek om de drie punten in eigen huis te houden.

Scoreverloop: 1-0 (Roel), 2-0 (Yury), 2-1, 2-2, 2-3, rust, 2-4, 3-4 (Yury), 4-4 (Remco), 5-4 (Roel), 5-5, 6-5 (Boy), 6-6, 7-6 (Yury).

Doelpuntenmaker(s): Yury (3x), Roel (2x), Remco (1x), Boy (1x).