9 October, 2021 18:30 4e klasse 07 - 21/22 2021/2022 3

Op Zaterdag 9 Oktober was dan de eerste 6-puntenwedstrijd van het seizoen. De mannen werden voor en tijdens de wedstrijd gecoached door Pep Pelzer en Geus Guardiola die beide door blessures niet aan de start van de wedstrijd konden verschijnen.
De wedstrijd begon gelijk geconcentreerd door beide teams. Beide teams speelden aanvallend, wel lagen de grote kansen meer aan de kant van Soleil. Deze werden echter niet verzilverd. En zo zul je net zien, als je zelf de goals niet maakt, krijg je er zelf ene in. Door een kort moment van concentratie verlies konden de Keelkampers scoren uit een lage voorzet. 0-1. Gelukkig duurde deze achterstand niet lang. Tom Dautzenberg wist na een worp van Nick Berendsen de bal door de verdediging heen te futselen en in de lange hoek te scoren.
1-1. Eigenlijk waren na deze goal de kansen vooral voor de mannen van Soleil. Echter konden de Keelkampers scoren door een miscommunicatie tussen Nick Berendsen en Kyle Rinkens, waardoor de bal vrij voor de goal kwam te liggen. Doordat Soleil rustig bleef en geconcentreerd in de aanval bleef gaan betaalde dit zich vlak voor de rust uit door een goal van Jordan Heuts op aangeven van Tom Dautzenberg. De wedstrijd ging de rust in met 2-2.
Na rust kwam er eigenlijk een hele lange periode waarin Soleil volledige controle over de wedstrijd had. De mannen bleven aanvallen maar de goed spelende keeper van de Keelkampers wist elk schot te keren. Ook werd er achterin weinig tot niks weggegeven door de heren. Met nog twee minuten op de klok kregen de mannen van Soleil een hoekschop. De Keelkampers hadden op dit moment meer oog voor de bal en Jordan Heuts wist zichzelf met een geniepige loopactie vrij te spelen. Deze actie werd gelijk herkend door Daan de la Haye die de bal door de verdediging heen wist te krijgen. Jordan Heuts wist deze bal binnen te werken en werd daarmee matchwinner. De laatste minuten van de wedstrijd tikte weg en dit gaven de mannen van Soleil niet meer weg. Zo eindigde dit affiche in een 3-2 voor le Soleil en hiermee vergroten de mannen de voorsprong op 1 van de grote concurrenten van het seizoen. Al met al een goede wedstrijd met een top resultaat.