14 May, 2022 18:30 4e klasse 07 - 21/22 2021/2022 22

Op zaterdag 14 Mei was het dan zover. De allesbeslissende wedstrijd die zou gaan bepalen of de heren van Soleil 6 de kampioenstitel thuis al gingen pakken of het ging aankomen op de laatste wedstrijd van het seizoen, die tevens ook nog eens uit was. Dit scenario probeerde de heren uiteraard koste wat kost te voorkomen. Daarom was er ondanks het niet aanwezig zijn van een aantal spelers toch een volwaardig en sterk team bij elkaar gekomen om dit enerverende maar toch mooie seizoen over de streep te trekken. Het team van Holz daarentegen hadden een uitgedunde selectie. Zij speelden niet meer voor een kampioenschap en hadden een groot deel van het team in het Parkstad Limburg Stadion zitten.

De wedstrijd begon rustig vanuit beide kanten. Echter wisten de heren van Soleil al vrij snel de eerste goal te maken. Op aangeven van Ronald wist Joeri in de 3e minuut de 1-0 te maken. Helaas moest Soleil toch nog even op de tandjes bijten aangezien de nr. 11 van Holz goed had gegeten en een bal overtuigend in het kruis werkte. 1-1. Gelukkig waren de heren van soleil veerkrachtig en wist ronald uit een onderschepping te scoren en tekende hij in de 6e minuut voor de 2-1. Daarna was er even een periode waarin Holz niet veel weggaf en Soleil meer de controle koos. Deze periode werd in de 15e minuut doorbroken door een mooie bal tussendoor van Dennis op Kyle die de bal met veel overtuiging in het netje werkte voor de 3-1. Al vrij snel hierna wist Nick een prachtige bal over de verdediging te gooien in de omschakeling en deze werd beheerst binnen gewerkt door Dennis voor de 4-1. Daarna was het al vrij snel duidelijk, voor de heren van Holz was er vandaag niks te halen in Waubach. In de 21e minuut wist ook Ronald de score nog verder uit te breiden en tekende hij voor de 5-1 op aangeven van Bryan. Daarna werd nog in de laatste minuut voor rust een mooie uitgespeeld goal gemaakt door Joeri die hij op aangeven van Ronald mocht verzilveren voor de 6-1. Dit was dan ook de ruststand.

Na de rust was eigenlijk al veel duidelijk. De wedstrijd moest alleen nog over de streep worden getrokken en nog een hele helft vol op de aanval was niet de passende tactiek voor deze wedstrijd die ook vanuit de kant van Holz heel sportief was. Pas in de 36e minuut wisten de heren van Soleil weer te scoren. Een mooie uitgespeeld kans van Soleil werd door Ronald op Joga Bonito achtige wijze afgemaakt op aangeven van Kyle. Hiermee was de stand 7-1. Daarna was er toch nog een periode waarin Holz duidelijk niet meer meekon in het tempo van een fris team met veel mensen op de bank. Soleil kwam toch nog best vaak voor de goal en dit zorgde er in de 39e minuut voor dat Bryan kon scoren op aangeven van Joeri na een mooie uitgespeelde kans. 8-1. Daarna wist Danny toch nog even zijn klasse te laten zien. Na een harde ingespeeld bal voor de goal van Dennis zou iedere ander speler voor eigen succes zijn gegaan. Echter had Danny ogen in ze rug en legde hij met een bekeken hakje de bal panklaar voor Joeri, die deze open kans op waarde schatte en tekende voor de 9-1. Hierna werd de wedstrijd eigenlijk rustig uit gevoetbald. Toch voelde Dustin zijn maag een beetje rammelen, hij had honger, honger naar tóch nog die kampioensgoal. Daarom besloot hij in de 45e minuut dat de spielerei wel goed was geweest en knalde hij bijna de koppen van Danny en de volledige Holz verdediging eraf en tekende hij met een kanonskogel in het kruis voor de laatste treffer van de wedstrijd. 10-1.

Hiermee is dan ook het seizoen beslist en mogen de Heren van Soleil 6 zich officieel de kampioen noemen. De heren van Soleil hebben dit mooie resultaat volledig aan zichzelf te danken en mogen trots zijn op een mooi seizoen. Ze hebben dit dan ook uitbundig gevierd en alleen Herjot heeft geweten wat iedereen die avond heeft uitgespookt. Er zal nog een aanvullende feestdag worden georganiseerd voor de spelers die er helaas niet bij konden zijn deze zaterdag. Met hen zal het feestje compleet zijn en kan na een fixe kater worden gekeken naar volgend seizoen. Dit keer 1 klasse hoger!

Daarmee is genoeg gezegd. De groeten uit Waubach!