11 September, 2021 17:30 Beker 2021/2022 1

Op 11 september om 17:30 begon dan de eerste beproeving voor de mannen van soleil 6 tegen Cosmos.

De wedstrijd kwam rustig op gang en beide teams speelden aftastend. Na een verwerkingsfout achterin bij Cosmos kwam de bal recht in de voeten van Ronald Geuskens die dit genadeloos afstrafte en tekende voor de eerste treffer voor de mannen van soleil. Daarna volgde een periode waarin soleil wel veel voor de goal kwam maar niet echt gevaarlijk was, evenals het team van Cosmos. Na een verloren bal in t middenveld wist Cosmos te scoren in de 20e minuut, 1-1. Niet lang daarna in de 25e minuut maakte Cosmos een overtreding net buiten het strafschopgebied. Dennis Systermans nam de bal op zich en wist de vrije trap in een vol doel te werken voor de 2-1. De mannen van soleil gingen met een voorsprong de rust in. Na de rust was soleil even niet helemaal wakker en wist Cosmos vanaf de zijlijn gevaarlijk te worden en wist nummer 99 een bal in de verre hoek te werken, 2-2. Niet lang daarna in de 29e minuut kwam soleil gelijk met het antwoord. Stijn van Rhenen wist op aangeven van Joeri Pelzer te scoren. In de 39e minuut, Na een perfecte aanval wist Joeri Pelzer op aangeven van Stijn van Rhenen de bal in het doel te werken, 4-2. Echter moest doelman Nick Berendsen toch nog een laatste treffer incasseren, gelijk na de aftrap weet de nummer 3 van Cosmos nog de laatste treffer van dese wedstrijd voor zijn team te maken. Soleil bleef geconcentreerd spelen en wist dat de wedstrijd eigenlijk al in binnen was. Doordat Cosmos er nog wat van probeerde te maken vielen er gaten, uit deze ruimtes vielen nog twee goals. In de 43e minuut scoort Stijn van Rhenen op aangeven van Ronald Geuskens. En vlak voor tijd, wanneer de doelman van Cosmos zich ging bemoeien met de aanval en dus een open doel achter zich liet. Wist Nick Berendsen, de keeper van soleil, met een perfect geplaatst balletje vanaf eigen doelgebied de bal over de keeper te krijgen en in het rechterkruis te scoren. Wereldgoal.En de kers op de taart, dit zou uiteindelijk ook de uitslag van de wedstrijd blijven. Een verzorgde pot voetbal vanaf de kant van soleil. De mannen zijn geen enkele seconde echt de controle over de wedstrijd kwijt geweest en dit geeft een goed perspectief voor komend seizoen.