16 April, 2022 19:30 4e klasse 07 - 21/22 2021/2022 9

Dit is het verslag van afgelopen weekend. (Le soleil 6)

Op zaterdag 16 april ontmoette de twee overgebleven le soleil teams in de competitie elkaar in sporthal terwaerden. Le soleil 7 – le soleil 6. Een belangrijke wedstrijd voor wie nog mee wilde doen voor het kampioenschap.

De wedstrijd begon aftastend, beide teams speelden nog vanuit de controle en gaven weinig ruimte achterin weg. Echter wist dennis de bal in de 5e minuut te onderscheppen waarna hij deze afgaf aan ronald. Die wist na een goede versnelling zijn tegenstander te passeren en de bal achter de keeper van team 7 te werken. (0-1). Dit zette eigenlijk de toon voor de eerste helft waarin beide teams geconcentreerd speelden maar team 6 toch steeds net wat gevaarlijker werd. In de 17e minuut mocht dan ook stijn tekenen voor de 0-2 van team 6 op aangeven van ronald. Helaas wist team 7 toch te scoren door een bal in de kluts die via het been van jordan achter eigen keeper verdween. Dat maakte de ruststand 1-2.

De tweede helft begonnen de heren van team 6 geconcentreerd en wist zij al snel de voorsprong uit te bouwen. In de 29e minuut wist joeri op aangeven van stijn te tekenen voor de 1-3. Hierna lieten de mannen van team 7 ondanks hun goede spel toch de teugels een beetje los en kon team 6 de score verder uitbouwen. In de 32e minuut kon jordan op aangeven van stijn zijn ‘fout’ rechtzetten en tekenen voor de 1-4. Al snel hierna wist ook de goed spelende kyle te scoren op aangeven van ronald, die de laatste weken ook de vorm in de zaal te pakken heeft. 1-5. In de 38e minuut wist dennis te scoren na een onderschepping van ronald en dit maakte de stand 1-6. Hierna was team 7 er toch een beetje klaar mee en zette zij toch nog even het mes tussen de tanden. Zij wisten binnen twee minuten 2x te scoren en dat maakte de stand 3-6. De laatste goal van de wedstrijd en definitieve nekslag voor team 7 kwam van daan op aangeven van danny. Dit maakte de eindstand 3-7.

Het zal een verrassing worden wat de return zal brengen. Team 6 kan na het puntenverlies van de keelkampers weer kans maken op de titel en dat zal extra motivatie, maar ook extra druk met zich meebrengen. Team 7 zal dit ook niet zomaar cadeau doen dus iedereen zal toch weer scherp aan de aftrap moeten verschijnen. Tot zaterdag!